O Asador O Pazo, en Padrón, é a aposta do Grupo Scala polo mundo da cociña máis sofisticada. A súa carta xira ao redor da gastronomía autóctona, baseada na tradición e na que a grella é a protagonista e as materias primas moi seleccionadas os actores principais, tal e como eles mesmos confesan na súa páxina web. Dende hai once anos, os fogóns deste asador están dirixidos por Óscar Vidal. É un chef novo, criado na tradición hostaleira e que aposta polo respecto aos produtos da súa contorna. Partindo destes principios, Vidal tiña que ser á forza cliente da praza de abastos de Padrón.
Como é a vosa relación coa praza?
Xa hai tempo que temos varios provedores no mercado de Padrón. Mercamos froitas, verduras e carne, principalmente. Sobre todo a de porco e a de tenreira, que son das mellores que podemos atopar na zona.
Entón a calidade é un dos motivos polos que comprades aí…
Si. A calidade, a frescura dos produtos que nos traen e que rinden moi ben. Ademais é moi fáci traballar cos praceiros. Calquera cousa que necesites, eles sempre están dispostos a atenderte do mellor xeito posible, e iso agradécese moito.
Para vós, a compra que facedes na praza de abastos de Padrón é garantía de calidade?
Si, sempre cumpren. Sempre o dan todo. Ás veces pode ser que se nos meta na cabeza algún produto que non está no seu momento óptimo e loxicamente temos que agardar.
Nestes casos, eles tampouco poden facer máis porque o calendario é o que é. Así é que sempre é todo moi fresco, aguanta moito, vén todo sen mazar… A carne, por exemplo, nola escollen de marabilla, pezas pequenas e tenras. E os porcos tamén, sempre da casa e moi ben coidados.
Hai variedade?
Si. A verdade é que para ser un pobo pequeno como é Padrón, a praza de abastos está moi ben. Hai moito onde escoller.
Que consello darías ao comprador para mercar na praza?
Hai que deixarse guiar, confiar no profesional que no está a atender. Si que podemos mirar o produto ben e, por suposto, intentar mercar o mellor sempre, pero o mellor xeito de conseguilo é deixando que o praceiro nos aconselle. Ao fin e ao cabo, son os que traballan co produto todos os días e os que mellor o coñecen.